Версия за печат

BG-София

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура, бул. Шипченски проход № 69, За: инж. д-р Златко Кузманов, Република България 1574, София, Тел.: 052687 988, E-mail: z.kuzmanov@bgports.bg, Факс: 052632 832

Място/места за контакт: Специализирано поделение Дирекция „Ръководство на корабния трафик – Черно море“

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: http://www.bgports.bg.

Адрес на профила на купувача: http://www.bgports.bg/bg/zop/122.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Услуги

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

Предмета на настоящата поръчка е „Разработване на софтуер за Национален АИС Сървър”. Разработването на софтуер за Национален АИС Сървър да е базирано на надграждане на националната система за обмен на АИС информация с други национални и международни системи и да включва следните системни модули: - входен интерфейс – осигурява поддръжката на необходимите протоколи за приемане на данни от външните източници (по стандарт IEC 61993-2, 61162-1), проверка на коректността на данните и предаване към централния обработващ модул; - централен обработващ модул – осигурява приемането на данните от входния интерфейс, обединяване на потоците, предварителна обработка и откриване на дубликати, съхранение на данните в СУБД (статистически архив), подаване на информация към изходните Snapshot и NMEA интерфейс по предаварително зададени критерии за филтрация; - даннов сървър - база данни за съхранение на архив от събраната информация с възможности за извличане на справки от други модули за анализ и статистическа обработка: - изходен Snapshot интерфейс – модул за предоставяне на данни към външни системи за изобразяване в реално време по XML протокол; - изходен NMEA интерфейс – модул за предоставяне на данни към външни системи по стандарт IEC 61993-2, 61162-1; - администраторски интерфейс – модул за мониторинг на работата на системата, управление на правата на достъп и критерии за филтрация; - софтуер за изобразяване на информацията от АИС сървъра през Интернет. Подробно описание за изпълнението на поръчката е посочено в Техническата спецификация – Приложение № 1 към документацията на поръчката, публикувана в Профил на купувача на официалната страница на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура", в раздел Публични покани.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

48000000

Описание:

Софтуерни пакети и информационни системи


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Изпълнителят следва да извърши надграждане на национален АИС сървър, посредством което да може да се изпълят следните дейности: - обмен на АИС данни с Европейската SRIT/STIRES система; - обмен на данни със средиземноморския регионален АИС сървър (MARE); - обмен на данни с други Черноморски държави; - обмен на данни с международният IALA NET сървър; - осигуряване на данни към външни системи за наблюдениe.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

65000 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Специализирано поделение Дирекция „Ръководство на корабния трафик – Черно море“

NUTS:

BG331

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Изпълнението на поръчката включва: разработка, инсталиране, конфигуриране, пускане в действие и гаранционна поддръжка на софтуер за Национален АИС Сървър, като изискванията към изпълнението й са подробно разписании в Техническата спецификация, част от документацията на настоящата поръчка.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Най-ниска цена

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:


СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

29/02/2016 17:30

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

До участие в поръчката се допускат всички български или чуждестранни физически или юридически лица, както и техни обединения, които отговарят на условията, посочени в ЗОП и изискванията, обявени от възложителя в документацията за участие и в публичната покана. Когато участник в поръчката е обединение, което не е юридическо лице, се представя копие на договора за обединение, а когато в договора не е посочено лицето, което представлява участниците в обединението – и документ, подписан от лицата в обединението, в който се посочва представляващия. Участникът трябва да има опит в извършването на еднакви или сходни с предмета и обема на поръчката работи, а именно – разработване, доставка, инсталиране, конфигуриране, пускане в действие и гаранционна поддръжка на системи за обработка, съхранение, визуализация и обмен на АИС данни с параметри, не по-ниски от заложените в техническата спецификация. Участниците следва да подготвят и представят своята оферта в съответствие с изискванията на чл. 101в от ЗОП, публичната покана, документацията за участие, приложенията и образците към нея. От участие в поръчката ще се отстранява участник, чието предложение за срока надвишава 90 дни или чието ценово предложение надвишава прогнозната стойност на поръчката без ДДС. Изискванията към участниците, изискуемите документи и информация са подробно описани в документацията за участие, публикувана в Профил на купувача, раздел Публични покани, на адрес: http://www.bgports.bg/bg/zop/122. Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване и на други лица при спазване на установения режим за достъп до сградата на Възложителя. Офертите ще бъдат отворени от назначена от възложителя комисия в ГУ на ДП „Пристанищна инфраструктура“, гр. София 1574, бул. „Шипченски проход“ № 69, ет. 4, заседателна зала, на 01.03.2016 г., 10.00 часа.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

26/02/2016