Версия за печат

BG-гр. София

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура, бул. Шипченски проход № 69, За: Емилия Лекова, Република България 1574, гр. София, Тел.: 02 8079963, E-mail: e.lekova@bgports.bg, Факс: 02 8079966

Място/места за контакт: дирекция Инфраструктура, акватория и собственост

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: www.bgports.bg.

Адрес на профила на купувача: http://www.bgports.bg/bg/zop/137.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Строителство

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

Откритите складови площи в тила на северния кей в района на трошачната инсталация за въглища в пристанищен терминал Русе-изток са изпълнени с асфалтобетонова настилка върху валирана трошенокаменна основа и се използват предимно за съхранение на насипни товари (кокс, въглища, руда и други). Вследствие на дългогодишната експлоатация и интензивното натоварване на откритите складови площи, асфалтобетоновата настилка е силно компрометирана и на места липсва, като са се образували дълбоки пропадания. Останалата част е напукана и е с различни по дълбочина потъвания. Това затруднява работата с грайфер на порталната кейова механизация, като се наблюдава отнемане на част от настилката при обработка на насипните товари. В този участък няма възможност за механизирано или ръчно почистване на складовата площ след приключване обработката на дадена партида. Недостигът на складови площи и постоянното увеличение на товарите, обработвани в този участък налагат да се извърши рехабилитация на откритите складови площи, състояща се от ремонтни, изкопни, кофражни и армировъчни работи, полагане на бетон и други видове строителни и монтажни работи.

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

45000000

Описание:

Строителни и монтажни работи


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Участъците за рехабилитация са с площи, съответно 1612 кв. м и 238 кв. м.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

220000 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Пристанищен терминал Русе-изток, част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Русе.

NUTS:

BG323

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Участникът следва да има актуална регистрация в Централния професионален регистър към Камарата на строителите. Участникът трябва да има опит в извършването на еднакво или сходно с предмета на поръчката строителство. „Еднакво или сходно с предмета на поръчката строителство” е: строителство, ремонт, реконструкция, рехабилитация или възстановяване на настилки на открити складови площадки и зарити складове и/или пътища. Участникът следва да разполага с екип от ръководни технически лица, които ще отговорят за изпълнението на строителните и монтажните работи, с професионална квалификация и професионален опит, както следва: - технически ръководител – квалифициран специалист с образователно-квалификационна степен минимум „бакалавър” с техническа специалност или строителен техник или еквивалентно, с опит минимум 5 години в областта на строителството; - координатор по безопасност и здраве, отговарящ на изискванията на чл. 5, ал. 2 от Наредба № 2 за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи, и опит на подобна позиция минимум 3 години. Участникът следва да разполага със собствено, наето или ползвано на друго основание оборудване (строителна техника и механизация), с технически характеристики, необходими за изпълнение на поръчката. При изпълнение на обекта, изпълнителят трябва да използва материали и изделия, които отговарят на техническите изисквания към строителните продукти, съгласно Закона за техническите изисквания към продуктите и Наредба № РД-02-20-1 от 05.02.2015 г. за условията и реда за влагане на строителни продукти в строежите на Република България. Съответствието се удостоверява по реда на наредбата. Участникът следва да представи описание на мерките за опазване на ококолната среда, които същият да приложи при изпълнение на поръчката. Гаранционен срок на изпълнените СМР — гаранционният срок ще се определи съобразно офертата на участника, но не може да бъде по-малък от предвидения в в чл. 20, ал. 4, т. 12 от Наредба № 2 от 31 юли 2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнените строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти, за вида СМР, предмет на поръчката. При изпълнение на СМР, изпълнителят се задължава преди започването на СМР да съгласува с пристанищния оператор работния си график и да не нарушава работния процес и спазва пропускателния режим и правилата за вътрешен ред в пристанищния терминал. Техническите спецификации за изпълнението на поръчката са подробно разписани в Техническото задание (Приложение № 2) към документацията на поръчката, публикувана на профил на купувача на Възложителя.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

Офертите ще се оценяват по комплексен критерий - „Икономически най-изгодна оферта”. Оценката се извършва по посочените показатели и съответната им относителна тежест в комплексната оценка на офертите, по следната формула: КО = ОЦ + ОТП + ОС, където: КО – комплексна оценка на офертата, максимален брой точки 100; ОЦ – оценка за предложена цена за изпълнение на поръчката, с максимален брой точки 50; ОТП – оценка на техническото предложение на офертата, с максимален брой точки 40; ОС – оценка за срока на изпълнение на поръчката, с максимален брой точки 10.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

21/04/2016 17:30

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

НЕ

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

До участие в поръчката се допуска всяко българско и чуждестранно физическо и юридическо лице, както и техни обединения, което отговаря на условията, посочени в ЗОП и обявените изисквания на възложителя в документацията за участие и в публичната покана. Когато участник в поръчката е обединение, което не е юридическо лице се представя копие на договора за обединение, а когато в договора не е посочено лицето, което представлява участниците в обединението – и документ, подписан от лицата в обединението, в който се посочва представляващия. Участниците в обществената поръчка трябва да подготвят и представят своята оферта в съответствие с изискванията на чл. 101в от ЗОП, публичната покана и представляващите неразделна част от документацията Техническо задание и остойностена количествена сметка . Изискванията към участниците, изискуемите документи и информация са подробно описани в документацията за участие, публикувана в "Профил на купувача", раздел "Публични покани", на адрес: http://www.bgports.bg/bg/zop/137. Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване и на други лица при спазване на установения режим за достъп до сградата на възложителя. Офертите ще бъдат отворени от назначена от възложителя комисия в ГУ на ДП „Пристанищна инфраструктура“, гр. София 1574, бул. „Шипченски проход“ № 69, ет. 4, заседателна зала, нa 22.04.2016 г., 14.00 часа.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

20/04/2016