Деловодна информация
01158Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура"
05-11-21 03/10/2016 (дд/мм/гггг)
не
01158-2016-0018 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура 130316140
бул. Шипченски проход № 69
София BG411 1574 България
инж. Златко Кузманов +359 5268493/28079999
z.kuzmanov@bgports.bg +359 52632832/28079966

Интернет адрес/и

http://www.bgports.bg/

http://www.bgports.bg/bg/zop/166


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.bgports.bg/bg/zop/166
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.6) Основна дейност 

Пристанищни дейности

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„ПРЕДПРОЕКТНО ПРОУЧВАНЕ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА СИСТЕМА ЗА ЕЛЕКТРОНЕН ОБМЕН НА ИНФОРМАЦИЯ В БЪЛГАРСКИТЕ ПРИСТАНИЩА (PORT COMMUNITY SYSTEM - PCS)”
63721000      JA02, JA19, JA21, MA09
Услуги

В предмета на предпроектното проучване за изграждане на система за електронен обмен на информация в българските пристанища (Port Community System - PCS) е включено извършването на следните дейности:
1. Дейност 1. Разработване на концепция за изграждане и внедряване на PCS за българските морски пристанища;
2. Дейност 2. Разработване на проект на софтуерната и хардуерната архитектура на PCS;
3. Дейност 3. Разработване на документация за избор на изпълнител;
4. Дейност 4. Изработване на проекти за промени в нормативната база, свързана с изграждането на PCS.
Подробно описание на изискванията към горепосочените дейности се съдържат в Техническата спецификация – част III от документацията.
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
63721000      JA02, JA19, JA21, MA09
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

гр. София - 1574, бул. Шипченски проход № 69

В предмета на предпроектното проучване за изграждане на система за електронен обмен на информация в българските пристанища (Port Community System - PCS) е включено извършването на следните дейности:
1. Дейност 1. Разработване на концепция за изграждане и внедряване на PCS за българските морски пристанища;
2. Дейност 2. Разработване на проект на софтуерната и хардуерната архитектура на PCS;
3. Дейност 3. Разработване на документация за избор на изпълнител;
4. Дейност 4. Изработване на проекти за промени в нормативната база, свързана с изграждането на PCS.
Подробно описание на изискванията към горепосочените дейности се съдържат в Техническата спецификация – част III от документацията.
Критериите по-долу
 
ДА Техническо предложение, с 3 подпоказателя, съгласно посоченото в поле II.2.14) Допълнителна информация    60
Цена
40
II.2.6) Прогнозна стойност
300000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
10

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Предпроектни проучвания за Port Community System (PCS) за българските пристанища, финансиран по ОППТИ 2014-2020 г.

Подпоказателите са: ПП1. Подход при изпълнение на консултантските дейности, съгласно техническата спецификация - 30 т.;
ПП2. Анализ на добрите международни практики към дейностите, посочени в техническата спецификация на поръчката - 40 т.;
ПП3. Описание на мрежовата архитектура и на технологичните решения - 30 т.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

няма изисквания
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

няма изисквания

III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Участникът следва да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, най-много за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата, а именно:
Под „дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката” се имат предвид дейности, свързани с проектирането и/или изграждането и/или управлението на технологични инфраструктури и информационни системи за управление на пристанищната дейност.
Участникът трябва да разполага с персонал и/или с екип от експерти с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката с оглед пълното, точно, своевременно, качествено и компетентно осигуряване на предмета на поръчката.
За доказване на посоченото изискване участниците попълват съответната информация в ЕЕДОП, както и представят:
- Деклрация-списък на изпълнените дейности с предмет и обем идентични или сходни с тези на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга - по образец;
- Декларация-списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионална компетентност на лицата - по образец.
Когато участникът ползва ресурси на трети лица, представя: Декларация по чл. 65, ал. 3 ЗОП, по образец, доказателства за поетите от третите лица задължения, ЕЕДОП, попълнен и подписан от третите лица и доказателства за съответствието на третите лица с критериите за подбор. Когато участникът ползва подизпълнители, представя: декларация по чл. 66, ал. 1 ЗОП, по образец, доказателства за поетите от подизпълнителите задължения - декларация, по образец или копие от подписан договор с посочени вида и дела от поръчката, които ще изпълняват подизпълнителите, доказателства за съответствие с критериите за подбор на всеки от подизпълнителите, съобразно вида и дела на тяхното участие, посочените по-горе документи за доказване на технически и професионални способности, ЕЕДОП, попълнен и подписан за всеки от подизпълнителите.


Мин. изисквания към екипа: Ключов експерт 1: Ръководител на екип-висше образ., магистър в обл. на технич. науки или еквив., профес. опит: мин. 6 г. в обл. на планирането и упр-нието на технологии за прист. инфраструктура; мин. 3 г. на висша ръководна позиция в държава-членка на ЕС, к-о е изграждала или управлявала подобни технич. проекти, участие като координатор или ръководител на мин. 2 проекта в проектирането и разработването на технологични инфраструктури и информ. с-ми за упр-ние на прист. д-ст (PCS), в интегрирането с нац. и междун. информ. с-ми или в развитието на сътрудничеството между пристанищата чрез интегрирането на техните с-ми.
Ключов експерт 2-висше образ., магистър в обл. на информ. технологии, специалност „Бизнес информатика” или еквив., профес. опит: мин. 5 г. на ръководна длъжност в обл. на информ. технологии в пристанищата; отговарящ за изпълнението на 1 или повече проекти, свързани с информ. и прист. технологии; проектиране и изпълнение пряко или косвено чрез трети доставчици на хардуер, софтуер и телекомуникации (TLC) на поне 1 информ. с-ма за управление на пристан. д-ст (PCS) в държавни или частни пристанища на територията на страна-чл. на ЕС, к-о пристанищата имат мин. 1 терминал за обработка на контейнери и мин. 1 терминал за обработка на превозни средства, транспортирани с кораби.
Ключов експерт 3 – висше образ., магистър в обл. на морския транспорт и организацията на прист. д-ст или еквив.; профес. опит: мин. 5 г. като мениджър в обл. на информ. технологии в пристанищата; опит на ръководна позиция в обл. на информатиката в поне 1 страна-членка на ЕС, в която е отговарял за въпроси, свързани с внедряването на информ. с-ми за управление на кораби, за въпроси, свързани с въвеждане на информ. с-ма за упр-ние на прист. д-ст (PCS) или за проблеми, свързани с прилагането на с-ми за упр-ние на оперативни прист. п-си и на с-ми за контрол на достъпа или за упр-нието на прист. р-ни на многоцелеви пристанища, които управляват превоза на товари; участие в мин. 1 проект в обл. на информ. технологии в пристанищата, на ръководна длъжност или еквив.
Ключов експерт 4–висше образ., магистър в обл. на технич. науки или еквив., профес. опит: мин. 5 г. опит в прист. сектор, в адм-ята и упр-нието на с-ми и инфраструктури подпомагащи логистичните п-си, в упр-нието на проекти, в координация на екипи, занимаващи се с еволюционното развитие и внедряване на информативни с-ми, в управ-нието на безопасността, в адм. п-си и в упр-нието на с-ми за качество, опит на ръководна длъжност в поне 1 пристанище на територията на страна-чл. на ЕС, където е управлявал п-си, свързани с експлоатацията на PCS.
Ключов експерт 5–висше образ., „бакалавър” или еквив., проф. опит: мин. 5 г. в обл. на изследванията и обучението, прилагани в обл. на транспорта и логистиката, профес. опит: мин. 3 г. опит в изпълнението на поне 1 проект, свързан с предпроектни проучвания, анализ на потоците от стоки в мултимодален трафик, анализ на търсенето и предлагането на логистични услуги; опит (пряко или чрез участието си в екип на специализирана консултантска фирма) в извършването на специализирани проучвания и изследвания, възлагани от Прист. власти или частни прист. оператори, за изготвяне на анализ на трафика, транспортни и логистични потоци.
Ключов експерт 6–висше образ., „магистър” в обл. на стоп. упр-ние, бизнес адм-я или еквив.; проф. опит: мин. 5 г. опит в обл. на морския транспорт и логистиката, опит на ръководна или експертна длъжност в поне 1 държава-чл. на ЕС, като е участвал в п-са на внедряване на цялостна информ. с-ма за упр-ние на прист. д-ст (PCS) или на част от нея; опит при работа с интермодални стратегии с фокус върху жп транспорт; опит в експлоатацията на пристанища и терминали.
Продължава в поле VI.3) Допълнителна информация
III.1.4) Обективни правила и критерии за участие 

не е приложимо
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.6)
Гаранцията за изпълнение на договора в размер на 5% (пет процента) от неговата стойност без ДДС.Гаранцията за изпълнение се представя в една от следните форми:а) депозит на парична сума по сметка на Възложителя;б) банкова гаранция в полза на Възложителя;в) застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
Гаранцията може да се предостави от името на изпълнителя за сметка на трето лице – гарант.
Участникът, определен за изпълнител, избира сам формата на гаранцията за изпълнение. Когато избраният изпълнител е обединение, което не е юридическо лице, всеки от съдружниците в него може да е наредител по банковата гаранция, съответно вносител на сумата по гаранцията или титуляр на застраховката.
Когато гаранцията за изпълнение е под формата на парична сума, същата се внасят по следната банкова сметка на Възложителя:
Банка: „Централна кооперативна банка” АД клон „Химимпорт”
IBAN: BG39CECB97901043052800
BIC: CECBBGSF
III.1.7)
1.Възложителят заплаща поетапно на Изпълнителя 3 междинни плащания, в размер на ст-та на действително извършените д-ти, приети без забележки с одобрен 2-устранен констативен протокол, като общата стойност на 3-те плащания не може да надвишава 75% от ст-та на договора. Плащанията се извършват след представяне на одобрен доклад на изпълнителя по изпълнението на съответната дейност, одобрен 2-странен констативен протокол за изпълнените и приети без забележки д-ти и оригинална фактура. 2.Окончателното плащане е в размер на остатъка от общата сума по договора, след изплащане на средствата по т.1. Окончателно плащане се извършва след представяне на одобрен окончателен доклад и подписан без забележки одобрен 2-странен констативен протокол за цялостното приемане на възложените работи и оригинална фактура. Всички плащания се извършват с платежно нареждане по банк. сметка на изпълнителя. Възложителят превежда възнаграждението в срок до 30 календ. дни от представяне на последния от документите.
III.1.8)
Не се изисква обединенията да имат определена правна форма, за да участват при възлагането на поръчката.
Договорът/Споразумението за създаване на обединението да съдържа информация за конкретната поръчка относно: а) правата и задълженията на участниците в обединението;б) разпределението на отговорността между членовете на обединението;в) дейностите, които ще изпълнява всеки член на обединението.
Възложителят изисква в договора/споразумението (представя се зав. копие от него), страните: 1. Да определят партньор, който да представлява обединението за целите на настоящата общ. поръчка, 2. Да са уговорили солидарна отговорност за изпълнението на настоящата общ. поръчка, когато такава не е предвидена съгласно приложимото законодателство. 3. Да са уговорили че: а) срокът на обединението е най-малко за времето, за което поръчката ще бъде изпълнена, в т.ч. и гаранц. поддръжка, свързана с изпълнението; б) не се допускат промени в състава на обединението след подаването на офертата.

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Периодични индикативни обявления - комунални услуги; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

28/10/2016 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 4

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

31/10/2016 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

гр. София, бул. "Шипченски проход" № 69, ет. 4, заседателна зала

Офертите ще бъдат отворени на публично заседание, на което могат да присъставт участницте в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средставта за масова информация.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Ключов експерт 7–висше юрид. образ., „магистър” или еквив.; мин. 5 г. общ профес. опит, включващ юрид. консултации в обл. на водния транспорт; консултации по прилагане на междунар., европейското и нац. законодателство в обл. на водния транспорт и/или прист. д-ст; опит в изготвяне на становища или обосновки на предложения за транспониране в зак. и подзак. норм. актове на междунар. законодателство в обл. на водния транспорт и/или прист. д-ст.
Наличието на някое от обстоятелствата по чл. 54, ал.1 и чл. 55, ал. 1, т. 1 ЗОП е основание за отстраняване. Доказва се с попълване на съотв. информация в ЕЕДОП.В случай, че представя доказателства за предприети мерки за надеждност, участникът следва да представи декларация, че за него не са налице обстоятелствата по чл. 56, ал. 5 ЗОП, по образец. Представят се също декларация за липса на свързаност с друг участник, по образец и опис на представените документи.
Отстранява се участник, който: предложи срок за изпълнение, който не е цяло число, посочен е в друга единица, различина от „месеци” или предложи срок за изпълнение, който е по-дълъг от максим. общ срок; е представил предложение, което не отговаря на някое от изискванията в документацията, или предложение, в което липсва информация по някоя от изискуемите части или предложените срокове не сътветстват тези в линейния график; е представил ценова оферта, надвишаваща общата максимална прогнозна стойност на поръчката.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

съгласно чл. 197, ал. 1, т. 4 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 03/10/2016 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва