ДППИ с международно признание на престижното събитие „Пристанища и корабоплаване по Черно море 2017“ в Батуми, Грузия

22 Май 2017

За пореден път Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) получи международно признание за постиженията си в областта на модернизирането и усъвършенстването на морския транспорт. Успешно реализираните от ДППИ проекти за навигационно обслужване по море, за мониторинг на морските води, Географската информационна система за управление на пристанищата и др. бяха представени по време на Шестата конференция - изложение "Пристанища и корабоплаване по Черно море 2017“ (6th Black sea Ports and Shipping 2017).

В престижното събитие, което се проведе от 17 до 19 май 2017 г. в гр. Батуми, Грузия, взеха участие над 200 експерти от морския бранш от Италия, Германия, Турция, Румъния, Холандия, Грузия и др.

Внедрените в България съвременни системи за управление на корабния трафик предизвикаха сериозен интерес от страна на делегатите. Те оцениха високо постигнатите от ДППИ резултати във връзка със стимулиране развитието на превозите на товари и пътници, облекчаване административното обслужване на бизнеса, подобряване планирането на посещенията в българските пристанищата и съкращаване на времето за товаро-разтоварни операции.

Black Sea Ports and Shipping е едно от най-големите международни събития в областта на морския транспорт. Следващата година емблематичният форум ще се проведе за пръв път в България - в гр. Варна. Организатор от българска страна ще бъде ДП „Пристанищна инфраструктура“.