Ветроходът „Калиакра“ краси регатата „Кор Кароли” със съдействието на ДППИ

15 Август 2017

 

Символът на българското ветроходство – корабът „Калиакра” и тази година краси като истинско бижу международната ветроходна регата "Кор Кароли". Оспорваната надпревара се провежда в периода 12-15 август 2017 г., а домакин на спортното събитие е Яхт Клуб „Капитан Г. Георгиев - Порт Варна“.

Със съдействието на ДП „Пристанищна инфраструктура“ красивият ветроход се отправи от Варна към Бургас на 12 август, а на следващата сутрин излезе в открито море с официалните гости на престижното ветроходно състезание на борда си, които станаха съпричастни на даването на стартовия сигнал в надпреварата и отплаването на лодките. 
След това „Калиакра” потегли към „Свети Влас”, където екипажът на баркентината изненада гостите и участниците в регатата с атрактивно светлинно шоу. На 14 август ветроходът беше стартов кораб за втората гонка от регатата, а след като участниците потеглиха, се насочи към Варна, за да обяви началото и на последната гонка.

Кулминацията на вечерта ще бъде нощна разходка с ветрохода в залива на града под светлината на звездите и блясъка на празничните фойерверки по повод празника на Варна.