Делегация от Комисията по транспорт и туризъм на Европейския парламент посети Пристанище Бургас

21 Септември 2017

 

Генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов и директорът на клон-териториално поделение „Пристанище Бургас“ към ДППИ Ивайло Иванов посрещнаха на пристанище Бургас на 19 септември 2017 г. официална делегация от Комисията по транспорт и туризъм на Европейския парламент. Гостите посетиха Бреговия център за управление и информационно обслужване на корабоплаването, където се запознаха с функционалностите на информационната система за управление на трафика на плавателни съдове, изградена от ДППИ, която функционира успешно вече 3-та година.

След това евродепутатите Вим ван де Камп, Мариан-Жан Маринеску, Кристин Рево Д. Бонфу, Луси Андерсън, Петър Курумбашев и Андрей Новаков имаха възможността да разгледат модерния пристанищен терминал „Бургас Изток – 2” с концесионер „БМФ Порт Бургас” ЕАД. На многофункционалния терминал успешно се обработват и съхраняват генерални, насипни и наливни товари, както и контейнери.

Представителите на Комисията по транспорт и туризъм на Европейския парламент останаха очаровани от пристанище Бургас и изразиха желание да го посетят отново.