Бреговият център на ДППИ в гр. Бургас краси пощенска картичка на Европейската комисия

12 Април 2019

 

Отивате на екскурзия или по работа в столицата на Европа – Брюксел, решавате да си купите пощенска картичка за спомен и, потапяйки се в цветната феерия от красиви изображения, наредени по щандовете на европейските институции, попадате на морска снимка от България. От нея с целия си блясък се издига Бреговият център за управление и информационно обслужване на корабоплаването на ДП „Пристанищна инфраструктура“ в гр. Бургас. Живописната фотография е отличена в конкурса на Европейската комисия „Европа в моя регион“.

Освен нея, още два фотографски кадъра, „изписани“ с български почерк, са избрани в състезанието за месец март 2019 г. за фотоси на успешно реализирани международни проекти. Това са снимките на Бреговия център на ДППИ в гр. Варна и на метростанцията на летище София. Събрани заедно, те ще красят друга пощенска картичка на ЕК и ще бъдат разпространявани както отпечатани, така и онлайн.

Бреговият център в гр. Бургас е открит на 8 август 2015 г. и е с аналогични функции с този в гр. Варна. Разположен е на пристанищен терминал Бургас-Изток в близост до Морска гара-Бургас. Двата центъра поддържат постоянен обмен на информация и разполагат с технологична възможност всеки от тях да поеме функциите на другия при необходимост. Центърът е изграден в рамките на проект „Информационна система за управление трафика на плавателни съдове (VTMIS)“ по ОП „Транспорт 2007-2013 г.“