Малки откриватели отпразнуваха Деня на детето в „ПланетУм“

01 Юни 2022


Детският научен център „ПланетУм“ отново зарадва малките откриватели със забавни творчески занимания. По повод 1 юни децата участваха във вълнуващи арт работилнички за рисуване с нетрадиционни техники и материали, за оптически илюзии и за сапунени забавления, а входът за всички деца през целия ден беше свободен.

Научен център „ПланетУм“ предлага увлекателно образователно преживяване за жителите и гостите на Бургас от всички възрасти. Отваряйки вратите на научния център за малки и големи любознатели, Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ превърна Зоната за обществен достъп на пристанище Бургас в още по-любима точка на картата на морския град.

В „ПланетУм“ по забавен начин и в експериментална среда деца и родители откриват отговори на сложни въпроси и любопитни факти от областта на точните науки като астрономията, на технологиите и на подводната археология. Голямото човешко пътешествие във времето е представено в три експозиционни зони – „Енергия“, „Откривателство“ и „Иновации“, в които инженерните и природни науки стават по-привлекателни и разбираеми. 20-те образователни инсталации имат за цел да разкрият на посетителите необятния и интересен свят на точните науки, като всяка от тях носи отделно научно съдържание и ще провокира и малки, и големи да изпитат своите знания и умения. Темата за околната среда и нейното опазване също заема важна част в научния център. Възможност за изнесени уроци по физика, химия и различни експерименти предоставя „Научната работилница“ в „ПланетУм“. Най-малките откриватели могат да се превърнат в капитани на подводница в зона за активна игра, която пресъздава морско дъно с много риби и корали.