ДППИ зарадва малки морячета с вълнуващо морско приключение

26 Юни 2022

 
 
С вълнуваща морска разходка из Варненския залив и забавни подаръци Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ традиционно зарадва малки морячета на Деня на моряка. В отбелязването на празника се включиха деца от Общински детски комплекс Варна и лауреати от конкурса „Детско море“. Те научиха любопитни факти за моряшката професия, как се правят морски възли и какви са възможностите за морско образование във Варна.
 
Празничният ден завърши с концерт във Фестивален и конгресен център — Варна. Ръководителят на отдел „Връзки с обществеността и протокол“ в ДППИ Мариела Ганчовска поднесе приветствие от името на генералния директор Анна Натова и лично от свое име поздрави присъстващите с тематично стихотворение.
 
Организатор на празника е Инициативен комитет за отбелязване на Международния ден на моряка – Община Варна, Моряшки професионален съюз и Българска асоциация на морските капитани. Събитието се проведе със съдействието на ДППИ, ИАМА, „Пилотска станция Варна“ ЕООД, Варненска морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“ и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.
 
През последните години ДППИ организира самостоятелно или взима участие в редица социално отговорни инициативи. Една от тях е отбелязването на Международния ден на моряка, който официално е обявен за празник от Международната морска организация и има за цел да подчертае в световен мащаб важността на моряшката професия. Всяка година на 25 юни по света се провеждат различни инициативи, които целят да дадат представа на широката общественост за огромния принос на моряците за световната икономика.