ДППИ в подкрепа на младите срещу модерните опиати

23 Август 2022

Зоната за обществен достъп на пристанище Бургас привлече стотици младежи на 20 и 21 август 2022 г. и се превърна в пространство на сбъднати мечти, събирайки на едно място известни влогъри, тиктокъри, ютубъри, актьори, спортисти и певци, които се обединиха срещу модерния опиат, станал популярен сред младите в България – райския газ.

Под надслов #БалонитеСаЗаУкраса с много адреналин и положителни емоции премина третото издание на единствения по рода си фестивал в Европа, насочен към подрастващото поколение – TEEN BOOM FEST. Организираното от „Фестивал БГ“ ООД и Община Бургас събитие се проведе с подкрепата на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ).

Освен да забавлява, целта и на тазгодишното издание беше да информира младите за опасното влияние на балоните с райски газ. По време на събитието бяха отправени послания към младежите за информирано и разумно вземане на решения.

През летните месеци Зоната за обществен достъп на пристанището се превръща в сцена на най-мащабните и вълнуващи събития. Изградена и поддържана от ДП „Пристанищна инфраструктура“, тя е резултат от усилията на предприятието в посока облагородяване на района на пристанищен терминал Бургас-изток 1. През последните няколко години ДППИ изгради Морска гара – Бургас, реновира знаковата сграда Магазия 1, изгради модерния Брегови център за управление на трафика и информационно обслужване на корабоплаването и построи Конгресния център, който дава възможност на града да бъде домакин на различни международни прояви.