ДППИ подкрепи деца със синдром на Даун

01 Юли 2024

Концерт в подкрепа на деца и младежи със синдром на Даун под надслов „Да прегърнем слънцето“ беше организиран от  областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова. Събитието се проведе на 1 юли 2024 г. на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина. Идеята беше деца да помогнат на други деца в духа на доброволчество, взаимопомощ и грижа за другите. ДП „Пристанищна инфраструктура“ също подкрепи инициативата.

По време на благотворителното събитие младите таланти показаха умения в областта на хоровото пеене, фолклора, модерните танци и съвременната музика. С неподправеното си настроение те превърнаха концерта в истински празник на добротата и щедростта.

Събраните средства са за освежаване на техния дом в Бургас „Домът на слънцето“ и фондация „ДаунТаун“, полагаща грижи за тях, както и за закупуване на консумативи, помагала и съоръжения за рехабилитация на децата със синдром на Даун. Част от средствата са предназначени и за наем на рехабилитатор, логопед и психолог за работа според потребностите на подрастващите, за да им се осигури необходимият тласък в личностното развитие, което да ги направи по-уверени в социалното общуване, а младежите – професионално ориентирани.

Сред участниците в концерта, които доброволно се включиха в подкрепа на децата, са Вокално трио „DEJA VU“, хор „Трепетлика“, ТА „Лукойл Нефтохим Бургас“, ТА „Трите пъти“, КСТ „Бургас-75“, ВФ „Морски песъчинки“, възпитаници на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“.