Феноменален успех за българските грации на световния шампионат, който се проведе с подкрепата на ДППИ

19 Септември 2022

Шест медала, от които два златни, и две олимпийски квоти бяха завоювани от българските грации по време на домакинството ни на 39-ото Световно първенство по художествена гимнастика. Шампионатът на планетата се проведе в София от 14 до 18 септември 2022 г. с подкрепата на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“.
 
Възхитително талантливата Стилияна Николова завоюва три сребърни медала – на обръч, на бухалки и на лента. Младата надежда на България в художествената гимнастика спечели още бронзов медал в многобоя и се пребори за квота за Олимпийските игри в Париж през 2024 г.
 
Ансамбълът по художествена гимнастика направи феноменален дебют и зарадва България със спечелването на абсолютната световна титла в многобоя и на олимпийска квота. Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова изиграха блестящо съчетанието си с три ленти и две топки, което им донесе втори златен медал.
 
В изключително оспорваната надпревара премериха сили, концентрация, талант и артистичност състезателки от 62 държави. 39-ото Световно първенство по художествена гимнастика, което препълни зала „Арена Армеец“ в столицата, премина под егидата на българската шевица и нейното символно значение.